Eranbelinsky

Pianist gezocht in Utrecht

Piano

Het komt met enige regelmaat voor dat er een pianist wordt gezocht in Utrecht. Bijvoorbeeld omdat iemand op zoek is naar een geschikte muzikant voor de invulling van een bruiloftsfeest. Echter is niet elke pianist geschikt voor het spelen op een bruiloftsfeest. Iedere muzikant, en dus ook iedere pianist, heeft zijn of haar eigen specialiteit. Daarbij is het ook belangrijk dat er oog is voor de locatie waar het bruiloftsfeest plaats gaat vinden. Wanneer er wordt gewenst dat de pianist muziek ten gehore brengt vanachter een grote vleugel, is het vaak wel noodzakelijk dat deze vleugel al aanwezig is op de feestlocatie. Zo’n vleugel stop je immers niet zomaar in de auto. Pianist gezocht in Utrecht? Er is keus genoeg, maar het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de specialiteit van de pianist.

 

De specialiteit van een pianist

Vrijwel iedere professionele pianist beschikt over een eigen piano. Dit kan een eigen vleugel zijn, maar ook een elektrische piano of een pianotoetsenbord. Echter zal iedere pianist gespecialiseerd zijn in het ten gehore brengen van een bepaald muziekgenre. Zo zal de ene pianist voornamelijk klassieke muziek spelen, terwijl de andere pianist jazzmuziek of popmuziek speelt. Een pianist die gezocht wordt in Utrecht voor het spelen op een bruiloftsfeest, zal naar alle waarschijnlijkheid niet gespecialiseerd zijn in het ten gehore brengen van klassieke muziek. Je wil immers wel dat er een bepaalde sfeer gecreëerd wordt tijdens jullie bruiloftsfeest.

 

Sfeer tijdens een bruiloftsfeest

Een bruiloftsfeest is vaak een echt feest, waarmee vaak dan ook geen stilzittende receptie wordt bedoeld. Het komt dan ook regelmatig voor dat er voor de muzikale invulling een complete band of duo wordt ingehuurd. Een pianist kan natuurlijk een onderdeel zijn van zo’n band of duo. Het is eveneens goed mogelijk dat de pianist die jij hebt ingehuurd, misschien wel een onderdeel is van een duo, en ook nog eens goed kan zingen. Wanneer deze pianist dan ook nog jouw favoriete popnummers ten gehore brengt, kan jullie bruiloftsfeest vast en zeker niet meer stuk.

Pianist gezocht in Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top