Eranbelinsky

Waarom je als kaasliefhebber Manchego in huis zou moeten hebben

Manchego

Je hebt een paar van die producten die je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben. Voor de wijnliefhebbers is dat een paar flessen van hun lievelingswijn, een chocolade lover heeft altijd een wat repen achter de hand en zo geldt dit ook voor de echte kaas aanbidders. Er zijn zo ontzettend veel kazen, verschillend van structuur en smaak. Waar sommige mensen een brie al tegen het heftige aan vinden, zijn er ook genoeg liefhebbers die leven onder het motto: “hoe erger de kaas stinkt, hoe beter”. Dit maakt het vaak lastig om een gerecht of kaasplankje voor visite te maken met kaas die iedereen lekker vindt. Toch zijn er een paar kazen die niet zo standaard zijn als brie of jonge kaas, maar waar je wel altijd mee scoort. Manchego is daar een van.

 

Go voor Manchego

Manchego is zo’n soort kaas waar je altijd goed mee zit. Bij de borrel, op een kaasplankje, door het eten. Je kunt niet fout gaan met deze heerlijke kaas. Manchego is een van de bekendste soorten kaas uit Spanje en komt uit de regio La Mancha. “Manchega” is een het schapenras waar de schapenmelk van gebruikt wordt voor deze kaas, daar is Manchego dus naar vernoemd. Manchego is qua structuur vergelijkbaar met de Nederlandse Goudse kaas, omdat hij brokkelig is met een boterachtige structuur. De smaak van Manchego is licht pittig en vol door de schapenmelk, maar niet te overheersend.

De keuze is reuze

Manchego kan op tientallen manieren gegeten worden. Door een salade, op een broodje, als voorgerecht, hoofdgerecht en de kaas wordt ook wel eens in desserts gebruikt! Op een kaasplankje is Manchego lekker met een uitgesproken kaas zoals Grana Padano en een zachte romige kaas zoals Camembert. Op een broodje is Manchego heerlijk met Spaanse Chorizo en vijgenjam. Er zijn zoveel manieren om Manchego te serveren, daarom zou je het altijd in huis moeten hebben!

 

 

Waarom je als kaasliefhebber Manchego in huis zou moeten hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top