Eranbelinsky

Op zoek naar portretfotograaf in Amsterdam

Portretfotograaf Amsterdam

Een mooie portret foto laten maken kan een leuke herinnering zijn voor later. Het is een mooie momentopname van hoe jij, je geliefde of je gezin er op dit moment uitzien. Voor zo’n bijzonder moment kan je het best een goede portretfotograaf in Amsterdam bezoeken. Niet elke fotograaf is namelijk gespecialiseerd in portretten. In de fotografie is dat een vak apart en jij wil er natuurlijk wel mooi opstaan.

Portretfotograaf Amsterdam

Woon je in de hoofdstad en omstreken, dan is het handig om een goede portretfotograaf in Amsterdam te vinden. Je bent ter plekke en kan eventueel vaker langskomen om een afspraak te maken. Veel fotografen spreken meerdere keren met de geportretteerde af, om even kennis te maken en elkaar wat te leren kennen. Zo krijgt een fotograaf een goed beeld van degene die op de foto wordt gezet. Een portret kan op die manier meer diepgang krijgen, doordat de fotograaf weet wat voor persoon er voor de camera staat.

Verschillende portretten

Nu rest jou en de fotograaf een keuze te maken tussen de verschillende opties voor een portret. Zo heb je de close-up waarbij een groot deel van je gezicht van dichtbij te zien is. De rest van je schouders en gezicht zijn iets meer uit focus en misschien iets meer onscherp. Zo’n portret is vaak krachtig en indringend. Je kan ook kiezen voor een half totaal portret. Dan heb je niet alleen je gezicht in beeld, maar word je tot ongeveer je middel gefotografeerd. De achtergrond hoort bij de foto en is misschien iets meer uit focus, maar kan voor een mooi geheel zorgen waar jij in het midden uitspringt. Of ga voor een totaal portret waarin jij helemaal te zien bent. Ten voeten uit gefotografeerd. Dan kan staand, zittend in een stoel, liggen op een bed, verzin het maar. Het gaat om jou en jij staat er helemaal op.

Studio

Wanneer je graag in de studio gefotografeerd wordt, voor een mooie neutrale achtergrond en goed licht, is het handig om zelf naar de portretfotograaf in Amsterdam toe te gaan. Alle mogelijke opties zijn in de studio aanwezig en zo kunnen jullie samen snelle keuzes maken voor de gewenste foto. Er kan met licht gewerkt worden, de foto’s kunnen eventueel snel in zwart wit gezet worden. Kortom, je kan alle keuzes maken.

Op zoek naar portretfotograaf in Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top