Eranbelinsky

Zelf groentehapjes maken of kopen?

groentehapjes

Het is een vraag die vele ouders van jonge kinderen bezighoudt, namelijk: Ga je zelf groentehapjes maken voor je kindje of ga je ze kant en klaar kopen? Een lastige kwestie, want je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je kindje. Maar wat is het allerbeste? Iedereen weet dat het voor baby’s en peuters ontzettend belangrijk is om op dagelijkse basis veel groenten binnen te krijgen, we spreken niet voor niets van ‘groentehapjes’ in plaats van babyhapjes. Ze bestaan nu eenmaal voor het overgrote deel uit groenten. Maar hoe maak je deze hapjes nou het lekkerst? En is het echt zo erg om ze kant en klaar te kopen?

Kant en klare, gezonde groentehapjes

Als jij echt geen tijd (of zin) hebt om elke dag de keuken in te duiken om verse groentehapjes te bereiden voor je kleintje dan kun je ze natuurlijk ook gewoon kopen. Let er daarbij wel op dat je een goede kwaliteit koopt. In veel merken van kant en klare hapjes zitten namelijk allerlei smaakstoffen en conserveringsmiddelen, en die wil je je kindje natuurlijk liever niet geven. Gelukkig bestaan er ook genoeg gezonde kant en klare hapjes voor je baby, welke je desgewenst online kunt bestellen. Er bestaan zelfs leveranciers die elke dag de hapjes compleet vers maken, zonder enige conserveringsmiddelen, en deze afleveren bij je thuis. Je kunt ze dan direct in de vriezer doen (dat is nodig omdat ze geen conserveringsmiddelen bevatten) en ze eruit halen zodra je ze nodig hebt. Ideaal voor mensen met weinig tijd, of mensen die simpelweg geen held zijn in de keuken.

Lust je baby jouw hapjes niet?

Ben jij zo’n slechte kok dat je baby totaal geen fan is van de groentehapjes die jij fabriceert? Doe jezelf en je kindje dan een plezier en bestel dit soort hapjes ergens anders. Zolang je in de gaten houdt dat er geen chemische toevoegingen zoals smaakstoffen in zitten is het echt net zo gezond als de hapjes die je normaal gesproken zelf zou bereiden. 

Zelf groentehapjes maken of kopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top