Eranbelinsky

Een onzekere hond verdient professionele hulp

Onzekere hond

De wereld van tegenwoordig zit vol met prikkels waar honden kwetsbaar voor zijn. Een onzekere hond is daarom geen zeldzaam aangezicht. Dit komt omdat een hond instinctief allerlei verwachtingen heeft waar leven in de stad niet altijd aan voldoet. Een goede relatie met zijn of haar baasje betekent veel voor de innerlijke rust van een hond in zo’n omgeving. Maar soms heeft een onzekere hond meer nodig dan jij met jouw zorg kan bieden. Hoe kom je erachter of jouw hond behoefte heeft aan extra hulp?

Tekenen van stress in honden

Een manier om te zien of je te maken hebt met een onzekere hond is om bij het uitlaten te kijken hoe je hond reageert op alles in jullie omgeving. Je zult zien dat je trouwe makker bij verschillende indrukken angstig kan worden, in jachtmodus kan gaan of zich juist territoriaal kan opstellen. Een onzekere hond zal regelmatig gapen zonder moe te zijn, nerveus kwispelen, veel hijgen en vaak blaffen. Het is belangrijk om dit soort signalen op te merken zonder te sterk te reageren, zo laat je zien dat je datgene waar jouw hond op reageert niet als een bedreiging ziet. Iedereen ervaart wel eens stress in het leven en zo zit het ook met honden. Het is daarom geen teken van nood als een hond af en toe laat zien dat ze angstig of onzeker is. Wanneer ze echter continu lijdt aan stress is het tijd om in te grijpen. Maar wat heeft een onzekere hond nodig om te ontspannen?

Ontspannen door middel van klank en resonantie

Steeds meer baasjes zien hun onzekere hond ontspannen dankzij een nieuwe therapie. Met klank en resonantie wordt gebruik gemaakt van tonen en trillingen. De methode om verschillende vibraties door het lichaam te resoneren is effectief bij honden en bestrijdt zelfs stress bij mensen. Tijdens de behandeling zie je de spanning in het lijf van je hond smelten als sneeuw voor de zon. Elke onzekere hond verdient daarom professionele hulp.

Een onzekere hond verdient professionele hulp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top