Eranbelinsky

Haptonomie maakt je weer bewust van je gevoelens

Haptonomie Wassenaar

Haptonomie houdt zich bezig met je gevoelens en met de ontwikkeling van je tastzin, je lichaamshouding, bewegingen en met je gebaren. Dat doet de therapeut met de hulp van aanrakingen, met voelen en via lichamelijk contact. Het is een manier om in contact te komen met je gevoel. Bij de behandeling staan contact en gevoel centraal. Begrijpelijk, want het eerste zintuig dat je ontwikkelt is je tastzin, een directe vorm van contact met je vaak verborgen gevoelens. Je beschikt namelijk over een eigen geheugen van allerlei gevoelens. Heb je het moeilijk met het begrijpen en uiten van je gevoelens, onverwerkte trauma’s en negatieve ervaringen? Woon je in de omgeving van Wassenaar en wil je deze problemen eindelijk doeltreffend aanpakken? Vraag dan zeker het advies van de therapeuten van  Haptonomie Wassenaar. Ze staan je graag met raad en daad bij.

Gevoel en gevoelens

De aanrakingen tussen therapeut en patiënt staan centraal in de behandeling. Via allerlei directe aanrakingen probeert hij je weer in contact te brengen met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn. Eventuele blokkades worden voelbaar en opgeheven. Haptonomie is een manier van begeleiden bij klachten die verband houden met voelen, denken en doen. Je voelt je beter in je vel Wanneer die nauw aansluiten. Nadruk ligt op beleving maar even goed op wie je écht bent in je contact met anderen. Haptonomie leert je beter omgaan met je klachten en maakt je bewuster van je gevoelens. Zo verbetert je communicatie, je samenlevings- en samenwerkingsvormen.

Veel voorkomende klachten

Haptonomie helt vooral bij:

  • Pijn en chronische pijnen
  • Relationele problemen
  • Angst
  • Stress
  • Depressie en burn-out
  • Vermoeidheid
  • Onverwerkte trauma’s
  • Hyperventilatie en onverwerkte ervaringen

Haptonomie en haptotherapie

De haptonoom is een specialist die op haptonomische basis werkt terwijl de therapeut een HBO opleiding succesvol beëindigde. Hij is een officieel erkende zorgverlener. De therapeut stelt een diagnose en maakt daarmee een behandelingsplan. Via allerlei aanrakingen en gesprekken maakt hij je bewuster van je lichamelijke gevoelens en brengt je lichaam en geest weer in evenwicht.

Haptonomie maakt je weer bewust van je gevoelens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top