Eranbelinsky

Shiatsu drukpuntmassage verlicht vele soorten pijn

Shiatsu drukpunten Alphen aan den Rijn

Shiatsu of letterlijk vertaald vingerdruk is een combinatie van acupunctuur en van meerdere soorten manuele massagetechnieken. Deze vorm van massage kwam vanuit Japan naar hier overgewaaid en wordt vaak uitgevoerd met de duim. Zelf drukken op bepaalde pijnlijke plaatsen kan ook helpen om pijn te verlichten. Dat is vaak het geval bij keelpijn, buikpijn, een verstopte neus, tandpijn en bij hoofdpijn. Zachtjes drukken kan zelfs je hartslag regelen en paniekaanvallen controleren. Dat komt omdat alles in je lichaam met elkaar is verbonden. Woon je in Alphen aan den Rijn en heb je regelmatig last van pijn en vervelende kwaaltjes? Bezoek dan zeker Shiatsu drukpunten Alphen aan den Rijn. Daar weten ze wel raad mee.

Energiebanen

Een shiatsu drukpuntmassage wordt op diverse drukpunten op je lichaam, opĀ  je energiebanen of meridianen toegepast. Elke meridiaan is gekoppeld aan een bepaald orgaan. Drukpuntmassage heeft tegelijk een helende invloed op je spieren, botten, zenuwen, lymfevaten en op je endocriene klieren. De therapeut gebruikt vooral zijn duim maar even goed zijn of haar handen, vingers en in sommige gevallen zelfs de voeten. Daarmee oefent hij druk uit op bepaalde punten, vooral op je energiebanen en meridianen. De soort, diepte en duur van de behandeling hangt af van de soort klacht en verschilt daarnaast ook van persoon tot persoon. Een shiatsu behandeling wordt na afloop altijd gecombineerd met aangepaste rekoefeningen.

Energiestromen herstellen

Shiatsu herstelt je energiestroom en heft de daaraan verbonden blokkades op. Die zijn vaak een belangrijke oorzaak van je gezondheidsproblemen. Spieren die zich aan drukpunten bevinden worden gemasseerd waardoor je zelf genezend vermogen wordt herstelt. Shiatsu verbetert niet alleen je lichamelijke maar even goed je geestelijke gezondheid.

Klachten die shiatsu kan verhelpen

Een bezoek aan de shiatsutherapeut helpt bij de meest uiteenlopende klachten en zeker bij:

  • Spijsverteringsproblemen
  • Stijve en pijnlijke spieren en gewrichten
  • Problemen met je lymfevaten
  • Slechte bloedcirculatie
  • Verzwakt zenuwstelsel
  • Rug- en lage rugklachten
  • Tenniselleboog en het frozen shoulder syndroom
  • Maag- en darmproblemen
  • Menstruatiepijn en zwangerschapsproblemen
  • Spanning en stress
Shiatsu drukpuntmassage verlicht vele soorten pijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top