Eranbelinsky

Thaise keuken Amersfoort

thaise keuken

 

Uit eten gaan is een leuk uitje waar iedereen wel vrolijk van wordt. Het is leuk om verschillende keukens uit te proberen, zodat je de smaken van over de hele wereld leert kennen. Zo hoef je Nederland helemaal niet te verlaten om een heerlijke Thaise maaltijd voorgeschoteld te krijgen. De Thaise keuken is in Amersfoort ook terug te vinden. Ben je benieuwd wat de Thaise keuken te bieden heeft? Lees dan verder.

 

Pittige gerechten

 

Thais eten kan erg pittig zijn, al wordt de pittigheid van de gerechten vaak wel aangepast aan de smaak van de gemiddelde Nederlander. Je kan er zelf ook altijd bij zeggen hoe pittig je het wil, of je kan de pittigheid per gerecht zien op de menu kaart. Gelukkig zijn er naast pittige gerechten ook altijd milde gerechten te vinden op de kaart. Zo kan je ook van Thais eten genieten als je helemaal geen fan bent van pittig eten.

 

Curry’s

 

Net als in India eten ze in Thailand ook erg veel curry’s. Curry’s zijn heerlijke, kruidige gerechten waar vaak verschillende soorten groenten aan toegevoegd in de vorm van een romige saus. Je eet een curry vaak met rijst of noedels, maar je kan er ook een brood in dippen. Er zijn ook allerlei leuke toppings die aan een curry kunnen worden toegevoegd, zoals kokosroom, citroenschijfjes en verse kruiden. Curry’s zijn er in allerlei soorten en smaken, zo is er voor ieder wel wat wils.

 

Kleine gerechten

 

Wat je ook vaak ziet in de Thaise keuken is een verzameling van allerlei kleinere gerechten. Zo vind je in de Thaise keuken vaak allerlei kleine salades, loempia’s en allerlei andere gefrituurde kleine gerechtjes. Zo kan je als je uit eten gaat in een Thais restaurant een leuk tafeltje vol krijgen met Thaise gerechtjes die je met elkaar kan delen. Dit maakt uit eten gaan nog een stuk gezelliger en zo kan je van alles proeven. 

Thaise keuken Amersfoort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top