Eranbelinsky

Voor wie is relatietherapie in Valkenswaard bedoeld?

Relatietherapie Valkenswaard

Als je in de buurt van Valkenswaard woont en je ervaart problemen in je relatie dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt er ook actie in gaan ondernemen. Dit kan in de vorm van relatietherapie in Valkenswaard. Tijdens dit type therapie ga je samen met een psycholoog kijken naar de oorzaak van jullie problemen, en op een andere manier naar elkaar leren kijken. De manier waarop je communiceert naar de ander hangt namelijk af van hoe je de ander ziet. De relatietherapie in Valkenswaard maakt helder hoe jij bent en wat je voorkeuren zijn, maar ook hoe de ander is. Deze verschillen zijn namelijk vaak de reden dat dingen mislopen en er ruzies ontstaan.

Door relatietherapie in Valkenswaard red je je relatie

Ondanks dat het op dit moment misschien lijkt alsof je relatie niet te redden is, het tegendeel is vaak waar. Als je nog erg dol bent op elkaar en de problemen lijken te bestaan in de manier waar je met elkaar communiceert, dan is die relatietherapie in Valkenswaard zeker de moeite waard om te proberen. Je leert dan namelijk op een constructieve manier uiten wat je dwars zit, en beter met de ander communiceren. En zo zul je zien dat je ondanks de verschillen tussen jou en je partner toch samen heel gelukkig kunt zijn. Het toverwoord daarbij is vaak ‘acceptatie’. Je kunt namelijk de ander niet veranderen, net zoals je niet wilt dat diegene jou verandert.

Je kunt niet met elkaar samensmelten

De reden dat veel relaties mislukken is dat mensen proberen samen één te worden, en de ander te doen veranderen. Dit lukt nooit, want iedereen heeft zijn eigen (aangeboren) persoonlijkheid en voorkeuren. Juist deze verschillen maken een relatie dynamisch, en daarom focust die relatietherapie in Valkenswaard zich ook op de acceptatie van deze verschillen. Je bent immers op diegene gevallen precies zoals die is, en dus zul je het daarmee moeten doen. Of niet natuurlijk, als je uiteindelijk toch uit elkaar wilt gaan.

Voor wie is relatietherapie in Valkenswaard bedoeld?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top